Wedstrijden

Wedstrijden

Stal ’t Sander organiseert ook (onderlinge) spring- en dressuurwedstrijden. In de aankondigingen worden tijdig wedstrijddagen bekend gemaakt. Ook kan er vooraf geoefend worden. Kijk voor extra oefendata in het vakantierooster.

Dressuurwedstrijd:
Dressuur is de basis van het paardrijden en een populair onderdeel binnen de paardensport. Tijdens een dressuurwedstrijd rijden ruiter en paard in een rijbaan een dressuurproef die bestaat uit verschillende oefeningen. Door letters in en langs de rijbaan weet de ruiter waar de oefening uitgevoerd moet worden. De proef wordt beoordeeld door een jury. De jury geeft per onderdeel een cijfer van 0 tot 10. De optelsom van alle cijfers bepaalt het eindresultaat van de proef.  
Dressuurproeven voor manegeruiters kun je hier vinden.
Springwedstrijd:
Springen is ook een populaire discipline binnen de paardensport. Paard en ruiter moeten een springparcours afleggen waar een aantal hindernissen zijn opgesteld. Het doel is om dit parcours te springen zonder fouten te maken. Strafpunten worden uitgedeeld als er bijvoorbeeld een balk valt of het paard weigert. Ook wordt de gereden tijd van het parcours gemeten. 
Share by: