Spring-, privélessen en grondwerk

Springles:
Stal ’t Sander organiseert naast de reguliere paardrijlessen ook springlessen. Ervaren ruiters kunnen inschrijven voor deze lessen. In de springlessen komen verschillende springtechnieken aan bod en wordt er gewerkt aan een goede balans voor, tijdens en na de sprong, tempobeheersing, het rijden van wendingen en afstanden. In iedere springles wordt rekening gehouden met het niveau van de deelnemende ruiter(s). Inschrijven voor springlessen kan indien er reguliere paardrijlessen bij Stal ’t Sander gevolgd worden. Regelmatig organiseren we een (oefen)springwedstrijd waar je aan deel kunt nemen. 

Priveles:
Bij Stal ’t Sander is er de mogelijkheid om privélessen te nemen. Een privéles is zeer geschikt voor een eerste kennismaking met de paardensport. Ook wanneer de ruiter meer ervaren is kan het prettig zijn om door middel van een privéles de rijkunst te vergroten of bepaalde problemen op te lossen. Voor ruiters die speciale aandacht of individuele begeleiding wensen zijn deze lessen uitermate geschikt. Privelessen kun je ook voor meerdere personen bespreken. 

Grondwerk:
In de grondwerklessen bij Stal ’t Sander wordt op een speelse manier gewerkt aan de vertrouwensband en de communicatie tussen paard en ruiter. Men leert dat consequentie en duidelijkheid belangrijk is in de training en communicatie met het paard. Grondwerk maakt de ruiter bewust van eigen houding en handelingen.
Het paard leert in de grondwerklessen onze taal en hulpen aan. Ook wordt het door de verschillende oefeningen bewuster van zijn lichaam en wordt zijn lichaam gegymnastiseerd. 
Grondwerklessen dragen bij aan vertrouwen, respect en een betere communicatie tussen paard en ruiter. Ze zorgen voor wederzijds respect. 
Ook maken en/of houden de oefeningen het paardenlichaam soepel en in balans en zorgen zij voor afwisseling in de training.


Share by: