Beginners-, gevorderden-, en huisvrouwenlessen

Beginnerslessen:
De beginnerslessen zijn bedoeld om vertrouwd te raken met het paard of de pony. In deze lessen wordt onder andere uitleg gegeven over de juiste houding en de hulpen die nodig zijn om de basistechnieken van stap, draf en galop onder de knie te krijgen.
Ook het poetsen van het paard of de pony krijgt de aandacht, verder wordt het opzadelen en reinigen van hoofdstel en juist opbergen van een zadel en hoofstel behandeld. Tijdens de lessen doen we ook spelletjes of oefeningen om het vertrouwen tijdens het rijden te vergroten. 

Lessen voor gevorderden:
Onze ervaren instructeurs leren je de fijne kneepjes van het paardrijden, deze gevorderde lessen worden in de ochtend-, middag- en avonduren gegeven. Na afloop is er de gelegenheid voor een praatje en een drankje in onze kantine met de andere ruiters, ook is er een snoepautomaat voor de lekkere trek. 
Door middel van privélessen en fitnesslessen voor de ruiter kun je je zithouding op het paard verbeteren.

Huisvrouwenles:
Iedere week zijn er verschillende huisvrouwenlessen (huisvaders ook van harte welkom!). Onder schooltijd even een moment voor ontspanning en werken aan de conditie. Dressuur en af een toe een sprongetje wagen, in deze gezellige lessen wordt hard gewerkt. Na afloop koffie drinken en bijkletsen, voordat de dagelijkse dingen weer om aandacht vragen. 

In vakanties en weekenden kunnen ouders en kinderen samen in een les rijden.


Share by: