Groepslessen

Groepslessen bij Stal 't Sander.

Lessen bij Stal ’t Sander kan voor de kleine ruiters in de speciale peuter- en kleuterlessen. Vanaf ongeveer zeven jaar kunnen kinderen deelnemen aan de reguliere paardrijlessen in groepsverband. 
De groepslessen bij Stal ’t Sander duren 45 minuten (inclusief op- en afstappen en het beantwoorden van vragen). 
Het is fijn als ouders en/of begeleiders een handje helpen bij op- en afstappen, zo is er meer tijd over voor de les. Er wordt gelest in groepjes van ongeveer vijf tot acht kinderen en/of volwassenen.  

Voor aanvang van de les mag er geholpen worden met het poetsen en zadelen van de paarden en pony’s. Na de les mag er geholpen worden met afzadelen en het brengen van de paarden en pony’s naar de stal of wei. Door voor en na de les te helpen leer je meer over de omgang met en de verzorging van de dieren. 

In de schoolvakanties komen de normale lestijden te vervallen en wordt er een vakantierooster gehanteerd. Naast vakantielessen worden er dan allerlei leuke activiteiten georganiseerd, zoals ponykampdag, diverse diploma’s halen, zit- en fitnesslessen voor de ruiter en nog veel meer. 
Informatie over de vakantie-activiteiten en inschrijven is de te vinden onder de knop ‘vakantie’.

Voor beginnende ruiters is er een speciale beginnersles. Hierin worden de eerste en belangrijkste vaardigheden van het paardrijden aangeleerd. Wanneer deze vaardigheden onder de knie zijn, mag er worden doorgestroomd naar een groepsles op niveau. Voor de één is dat al heel snel, voor de ander duurt dat wat langer. Als het niveau van alle ruiters in beginnersles gelijkwaardig omhoog gaat, dan wordt de les omgezet naar een groepsles op niveau. 

Bij Stal ’t Sander is er de mogelijkheid om privélessen te nemen. Een privéles duurt een half uur. 
Tip: Kom met tweeën tegelijk een privéles nemen, dan mag er samen een uur gereden worden! 

Paardrijcaps zijn te leen bij Stal ’t Sander, maar het is verstandig om zelf een goed passende cap te hebben. Let bij aanschaf van de cap op het veiligheidskeurmerk. Deze moet voldoen aan de ‘CE EN 1348’, ‘CE EN 14572’ of ‘CE VG1 01.040 2014-12’ norm.
Draag goed passende en lekker zittende kleding met voldoende bewegingsvrijheid. Zorg dat er géén materialen los hangen. Paardrijlaarzen als schoeisel zijn de beste keus, maar andere schoenen met een glad profiel of regenlaarzen zijn ook goed. Laarzen of schoenen met een rits aan de binnenzijde van het been zijn niet toegestaan.

Om lessen te kunnen volgen bij Stal ’t Sander neem je één of meerdere lespakketten af. 
Betalingen lopen per periode; van schoolvakantie tot schoolvakantie. Bij opzegging binnen een periode wordt de hele periode in rekening gebracht. Mocht er een keer een les gemist worden, dan kan deze les (mits deze op tijd is afgemeld) in overleg met de instructeur op een ander tijdstip worden ingehaald.

Informatie over prijzen en lespakketten kan opgevraagd worden bij Mirella (06 25447427) of via e-mail (info@stalsander.nl).
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
Share by: